top of page
Zoeken
  • Slutter

Germaine Slutte neemt deel aan Miss Rheingold 1946

Uit het laatste onderzoek van onze historici Marcel Verdoeft en André prijzen blijkt dat Gustave Slutte in 1937 toetrad tot brouwerij Liebmann die destijds een zeer populair bier produceerde, de Rheingold.


Om het te promoten, organiseerde de brouwerij in 1940 de jaarlijkse Miss Rheingold-wedstrijd: foto's van zes jonge vrouwen werden tentoongesteld waar Rheingold-bier werd verkocht - in Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. Deze verkooppunten boden stembiljetten aan waarmee hij zijn juffrouw kon kiezen. Deze marketing-coup wekte veel enthousiasme en is in de loop der jaren een jaarlijks terugkerend evenement geworden dat je niet mag missen.

Wat was de verrassing van onze historici om tijdens de analyse van de archieven van de inmiddels ter ziele gegane brouwerij te ontdekken dat Germaine Slutte zelf in 1946 had deelgenomen aan deze verkiezing, gewonnen dat jaar door Rita Daigle.

Al op 21-jarige leeftijd inspireerden de elegante rondingen van Germaine Slutte de ontwerpers van de jaren 40 die haar toen tot een van de beroemde "pin-up girls" maakten die we op de kalenders en advertenties van die tijd vinden.

32 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page