top of page
Zoeken
  • Slutter

Een ode aan Lady Liberty!

89 jaar nadat Germaine SLUTTE het Vrijheidsbeeld zag bij het binnenvaren van de haven van NYC, voordat ze door de immigratieautoriteiten op Ellis Island ging, groet een SLUTTE XL-fles uit 2022 Lady Liberty!

Hier aangekomen, na een lange cruise, was voor veel mensen het begin van een nieuw leven!


De mensen die door Ellis Island gingen, voegden rijkdom en textuur toe aan het Amerikaanse verhaal. Ze vonden banen, begonnen bedrijven, voedden gezinnen op en leverden talloze bijdragen aan gemeenschappen in het hele land. En sommigen van hen werden zeer bekend.


Het verhaal van immigratie via Ellis Island begon zelfs met een vrouw! Annie Moore


Eerste immigrant verwerkt, aangekomen op 2 januari 1892


Annie Moore was de eerste immigrant die op Ellis Island werd verwerkt. Het 17-jarige meisje reisde met haar twee jongere broers op de S.S. Nevada en arriveerde op 1 januari 1892 vanuit Queenstown (Cork), Ierland. Annie is een bekende historische figuur en heeft zelfs een standbeeld in het Ellis Island National Museum of Immigration. [1]


Net als Josephine Baker, 2 jaar na Germaine, kwamen veel vrouwelijke artiesten via Ellis Island naar de nieuwe wereld.

Josephine Baker E.

Zangeres, Danseres, Actrice, Aangekomen op 7 oktober 1935

Josephine Baker was een in Amerika geboren actrice, zangeres en danseres die in de jaren twintig beroemd werd op de podia van Parijs. In 1935 keerde ze terug naar New York, maar kreeg te maken met raciale vooroordelen in een nog steeds gescheiden Verenigde Staten. Ze keerde terug naar Parijs en werd een burger van Frankrijk, waar ze een zeer interessant leven leidde. Baker assisteerde het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als een anti-nazi-spion, en ze sprak later naast Dr. Martin Luther King Jr. tijdens de « March on Washington for Civil Rights »

[2]

Eenmaal geregistreerd, is het in Lower Manhattan dat elke immigrant de eerste stappen in AMERIKA zette! Een SLUTTE XL staat hier trots aan de kust van Manhattan met "Ground Zero" en de nieuwe "Liberty Tower" op de achtergrond.

Uit ons laatste onderzoek blijkt dat andere leden van de Slutte-familie in NYC toekwamen. Het scheepsmanifest van City Of Richmond laat op lijn 903 zien dat de heer W. Slutte die uit Duitsland kwam, in 1882 de immigratiediensten van New York passeerde (50 jaar vóór Germaine en haar familie). [3]


15 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page