top of page

HET SLUTTE BIER

"Een project gebaseerd op de synergie van vaardigheden en de rijkdom van multi-creativiteit ..."

team.jpg

Het Slutte is een Brussels bier (Jette) ontwikkeld en geproduceerd sinds augustus 2018 door een groep gepassioneerde vrienden die een drankje hebben gecreëerd volgens hun eigen imago: samenhorigheid, vriendschap en humor.

Leden van de Cercle Sportif Saint-Pierre, een Jetse sports club die zijn 45ste verjaardag viert in 2019, deze fans van de derde helft, hebben op een dag besloten hun eigen gehopt drankje te ontwerpen…

 

Met een brouwingenieur onder hen, waren de 13 deelnemers aan het project het eens na verschillende memorabele proeverijen, over het uiterlijk van het bier, haar aroma, haar smaak en haar mondgevoel,

Met een koperachtige glans (EBC 32) biedt het Slutte een enigszins vage helderheid met een fijn beige schuim. Met een laag alcoholgehalte (6,2%), combineert het Slutte op een vakkundige manier  een hoppige smaak (citrus en fruitig) met een uitgesproken bitterheid (IBU30) die het zijn karakter geeft. Het mondgevoel heeft een gemiddelde strengheid, een zacht lichaam, een lage CO2-verzadiging en een gemiddelde mondlengte (tot 60 seconden).

Ingrediëntenlijst: 
- Mout: Gerst (Pilsen, Pale Ale, Cara Gold, Special Belgium), Rogge
- Hop: Amerisant (Sorachi Ace, Simcoe), Aromaten (Simcoe, Citra), Dry Hopping (Citra, Mosaïc)

- Kruid: schil van zoete sinaasappel

- Gist: SafAle US05

De naam van het bier werd gekozen als eerbetoon aan  Germaine Slutte, een beroemde Jetsevrouw die in 1968 in New York stierf.

Hoewel Jettenares, wordt het Slutte bier gebrouwen in samenwerking met Brasserie Grain d'Orge, een Belgisch ambachtsbedrijf gevestigd in het dorp Hombourg in het Noorden van de provincie Luik en gespecialiseerd in de productie van speciaalbieren.

bottom of page