top of page

GERMAINE SLUTTE

De naam van het bier werd gekozen als eerbetoon aan Germaine Slutte, een beroemde Jetsevrouw die in 1968 in New York stierf, en wiens buitengewone geschiedenis nog steeds het onderwerp is van veel onderzoek uitgevoerd door twee Jettenaren gepassioneerd door geschiedenis : Marcel Verdoeft en André Gebeurtenis.

post-card.png

Volg, 'post' na 'post', het fantastische verhaal van Germaine Slutte ...

In de levendige straten van New York City in de jaren 50 belichaamt Germaine SLUTTE de essentie van elegantie en vastberadenheid. Gekleed in een grijsblauwe jas die afsteekt tegen de stedelijke drukte om haar heen, wacht ze geduldig voordat ze de straat oversteekt, een kleine witte tas in haar hand.
Haar blik, doordrenkt van een kalme zekerheid, lijkt de lens van de camera te boeien, en onthult een verhaal dat veel dieper gaat dan alleen maar een simpele straatoversteek.

Voor Marcel Verdoeft en André Gebeurtenis, twee geschiedenisliefhebbers uit Jette, legt deze afbeelding de geest van Germaine vast, een beroemde Jettenaar waarvan het mysterie en de roem nog steeds resoneren in de straten van haar geboortestad.


Elk detail van deze foto is een stukje van een fascinerende puzzel, die onderzoekers uitnodigt om dieper in het verleden van deze raadselachtige figuur te duiken. Wat verbergen de straten van New York achter haar? Welke geheimen en avonturen hebben haar buitengewone lot gevormd? Deze vragen blijven bestaan, voedend het vuur van nieuwsgierigheid dat brandt in het hart van degenen die het mysterie van Germaine SLUTTE proberen te ontrafelen.

89 jaar nadat Germaine SLUTTE het Vrijheidsbeeld zag bij het binnenvaren van de haven van NYC, voordat ze door de immigratieautoriteiten op Ellis Island ging, groet een SLUTTE XL-fles uit 2022 Lady Liberty!

Hier aangekomen, na een lange cruise, was voor veel mensen het begin van een nieuw leven!


De mensen die door Ellis Island gingen, voegden rijkdom en textuur toe aan het Amerikaanse verhaal. Ze vonden banen, begonnen bedrijven, voedden gezinnen op en leverden talloze bijdragen aan gemeenschappen in het hele land. En sommigen van hen werden zeer bekend.


Het verhaal van immigratie via Ellis Island begon zelfs met een vrouw! Annie Moore


Eerste immigrant verwerkt, aangekomen op 2 januari 1892


Annie Moore was de eerste immigrant die op Ellis Island werd verwerkt. Het 17-jarige meisje reisde met haar twee jongere broers op de S.S. Nevada en arriveerde op 1 januari 1892 vanuit Queenstown (Cork), Ierland. Annie is een bekende historische figuur en heeft zelfs een standbeeld in het Ellis Island National Museum of Immigration. [1]


Net als Josephine Baker, 2 jaar na Germaine, kwamen veel vrouwelijke artiesten via Ellis Island naar de nieuwe wereld.

Josephine Baker E.

Zangeres, Danseres, Actrice, Aangekomen op 7 oktober 1935

Josephine Baker was een in Amerika geboren actrice, zangeres en danseres die in de jaren twintig beroemd werd op de podia van Parijs. In 1935 keerde ze terug naar New York, maar kreeg te maken met raciale vooroordelen in een nog steeds gescheiden Verenigde Staten. Ze keerde terug naar Parijs en werd een burger van Frankrijk, waar ze een zeer interessant leven leidde. Baker assisteerde het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als een anti-nazi-spion, en ze sprak later naast Dr. Martin Luther King Jr. tijdens de « March on Washington for Civil Rights »

[2]

Eenmaal geregistreerd, is het in Lower Manhattan dat elke immigrant de eerste stappen in AMERIKA zette! Een SLUTTE XL staat hier trots aan de kust van Manhattan met "Ground Zero" en de nieuwe "Liberty Tower" op de achtergrond.

Uit ons laatste onderzoek blijkt dat andere leden van de Slutte-familie in NYC toekwamen. Het scheepsmanifest van City Of Richmond laat op lijn 903 zien dat de heer W. Slutte die uit Duitsland kwam, in 1882 de immigratiediensten van New York passeerde (50 jaar vóór Germaine en haar familie). [3]


Uit het laatste onderzoek van onze historici Marcel Verdoeft en André prijzen blijkt dat Gustave Slutte in 1937 toetrad tot brouwerij Liebmann die destijds een zeer populair bier produceerde, de Rheingold.


Om het te promoten, organiseerde de brouwerij in 1940 de jaarlijkse Miss Rheingold-wedstrijd: foto's van zes jonge vrouwen werden tentoongesteld waar Rheingold-bier werd verkocht - in Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. Deze verkooppunten boden stembiljetten aan waarmee hij zijn juffrouw kon kiezen. Deze marketing-coup wekte veel enthousiasme en is in de loop der jaren een jaarlijks terugkerend evenement geworden dat je niet mag missen.

Wat was de verrassing van onze historici om tijdens de analyse van de archieven van de inmiddels ter ziele gegane brouwerij te ontdekken dat Germaine Slutte zelf in 1946 had deelgenomen aan deze verkiezing, gewonnen dat jaar door Rita Daigle.

Al op 21-jarige leeftijd inspireerden de elegante rondingen van Germaine Slutte de ontwerpers van de jaren 40 die haar toen tot een van de beroemde "pin-up girls" maakten die we op de kalenders en advertenties van die tijd vinden.

bottom of page