top of page
Zoeken
  • Slutter

De naam van het bier gekozen als eerbetoon aan Germaine Slutte

De naam van het bier werd gekozen als eerbetoon aan Germaine Slutte, een beroemde Jettoise, die stierf in 1968 in New York, en wiens buitengewone verhaal tot op de dag van vandaag het onderwerp is van veel onderzoek door twee Jettois die gepassioneerd zijn door geschiedenis. : Marcel Verdoeft en André Gebeurtenis. Stap voor stap proberen ze het verhaal van Germaine samen te vatten. Hier is het resultaat van hun eerste onderzoek ...


Germaine Slutte of the Place Communal de Jette

"Uit een brouwersfamilie werd Germaine Slutte geboren in Jette in 1920. Ze is de 4e dochter van Gustave en Elisabeth Slutte. Het gezin woont in een charmant huis in de Rue de la Station in Jette (nu Rue Léon Théodor). Gustave is aan de oorsprong van de creatie van verschillende zeer populaire ambachtelijke bieren destijds in en rond Jette, zoals Paaïp, Peochenel, Rotzak en Pisswaaïf.


Na primaire studies aan de Sacré-Coeur in Jette, begon Germaine haar secundaire studies daar, met de bedoeling een carrière als verpleegster na te streven als eerbetoon aan haar grootvader Alphonse, die stierf tijdens de Eerste Wereldoorlog, in Adinkerke in maart 1915.


Terwijl in april 1933 de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt de "Volstead Act" introk die tot dan toe het verbod op de verkoop en consumptie van alcohol rechtvaardigde, zag Gustave Slutte de kans om zijn talent en zijn expertise als brouwer ten dienste te stellen van Amerikaanse bedrijven.


De familie Slutte besloot in datzelfde jaar te emigreren naar de Verenigde Staten. Ze verlaat België in Antwerpen door een van de transatlantische lijnen van de rederij Red Star Line te nemen. Germaine was toen 13 jaar oud…"

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page