top of page
Zoeken
  • Slutter

Germaine en haar familie verlaten België naar New York

Met dank aan onze historici Marcel Verdoeft en André Gebeurtenis die hun onderzoek naar het leven van Germaine Slutte voortzetten. Laatste nieuws: het was aan boord van de Belgenland dat Germaine en haar familie in 1933 vanuit België naar New York vertrokken...

Volgens het laatste onderzoek van Marcel en André was het aan boord van de Belgenland dat de familie Slutte in oktober 1933 de haven van Antwerpen verliet om op 3 november New York te bereiken, zoals blijkt uit het aankomstregister van het opvangcentrum voor immigranten op Ellis Island, een klein eilandje van tien hectare in het binnenland van New York Bay, niet ver van Manhattan. Aan het einde van de 19e eeuw en decennialang diende het ook als toegangspoort voor alle immigranten die kwamen om hun geluk of gewoon een beter leven in de Verenigde Staten te zoeken.

De Belgenland is een oceaanstomer gebouwd onder de « Belgic » naam in 1914 op de scheepswerven van Harland & Wolff in Belfast. Voor het eerst gebruikt door de White Star Line als vracht- en troepentransport tijdens de Eerste Wereldoorlog, onderging het een grote revisie en werd het het vlaggenschip van de Red Star Line onder de naam Belgenland. Na twaalf jaar dienst voor het bedrijf, werd het verkocht aan de Panama Pacific Line, die het omdoopte tot Columbia, maar het niet winstgevend maakte. Het jaar daarop, in 1936, werd de voering gesloopt.


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page